Hedge vs Hedge; när beskär du vad?

January 9, 2021 by No Comments

Säsongen för att beskära häcken och häcken har börjat igen. Naturligtvis vill du underhålla din trädgård väl och det är viktigt att göra det vid rätt tidpunkt; men ska häcken också beskäras, eller bara häcken? Och vad är skillnaden mellan en häck och en häck? Det är bra att känna till skillnaderna, eftersom dessa två också måste upprätthållas på olika sätt. Vi listar det.

När ska du beskära häcken?
Skillnaden är att en häck består av en tät rad buskar som får växa fritt. En häck beskärs högst en gång vartannat år. Jämfört med en häck kräver en häck därför mindre underhåll, men den ser också mindre snygg ut eftersom den kan växa fritt.

När ska du beskära häcken?
En häck är å andra sidan en rad buskar trimmade i en tät form. Men när ska du beskära häcken? Beroende på trädgården och dina önskemål kan du beskära den en eller flera gånger om året. Vanligtvis är det valt att klippa en häck två gånger om året. Första gången händer ofta mellan mitten av maj och slutet av juni. andra gången händer vanligtvis mellan slutet av juli och augusti. Anledningen till att häckar är populära är att de bildar en visuellt tät vägg när de är mogna. En häck kan därför vara en fin åtskillnad mellan två trädgårdar.

Typer av buskar
Olika typer av buskar kan naturligtvis användas för en häck, så att den passar fint i din trädgård. Ett populärt val är boken, även kallad Fagus. Andra möjligheter är hornbeam eller Carpinus, Yew, Laurel och Privet. Det finns också olika typer av barrträd som kan bilda en fin häck. Vid utformningen av din trädgård tittar vi tillsammans på vilken busk som passar dina önskemål. Vi tar också hand om underhållet av din häck så att du alltid kan njuta av en vacker, tät häck.

Leave a Comment

Your email address will not be published.