En trädgård utan bekymmer

February 19, 2021 by No Comments

Det finns verkligen inget sådant som en trädgård som du inte alls behöver oroa dig för. Ändå finns det flera sätt att skapa en trädgård utan bekymmer. En trädgård där du knappt behöver kratta och hacka och beskära dig själv. Men vad innebär en sådan trädgård och framför allt: behöver du inte längre göra någonting själv? Vi kan vara kortfattade: varje trädgård behöver uppmärksamhet. Även de så kallade “underhållsfria” trädgårdarna. I den här nya bloggen vill vi berätta mer om den. Läs om möjligheterna här!

En trädgård utan bekymmer: vad är det?
En trädgård utan bekymmer är faktiskt en trädgård som du inte längre behöver oroa dig för. Det betyder inte att din trädgård är illa. Tvärtom! Trädgårdar, trädgårdar och gårdar utan bekymmer innebär att du utför ditt trädgårdsunderhåll med ett minimum av ansträngning. Det finns därför inget sådant som en trädgård utan bekymmer, men det finns olika alternativ som kan ge dig en hand.

Ornament: Ornament i din trädgård ger struktur och skillnader i nivå. Dessa är ofta robusta material som järn eller (rostigt) stål. Detta gör att du kan skapa partitioner, öglor eller väggar. Dessa ornament är ofta väl motståndskraftiga mot ogräs, vilket i sin tur kräver mindre underhåll. Pebble trädgårdar är också fortfarande populära i Nederländerna.
Underhållsfria anläggningar: Ja, det finns definitivt underhållsfria anläggningar. Fina växter som ofta används är till exempel lavendel eller bambu, men liljegräs är också en vacker växtart som du knappast behöver titta på.
Konstgräs: Du måste älska det, men med konstgräs sparar du mycket tid för att underhålla din gräsmatta. Numera finns konstgräs i alla möjliga färger och du kan köpa det i olika kvalitetsklasser.
Inga bekymmer för din trädgård

Att förbereda
Detsamma gäller din trädgård: bra förberedelser är halva striden. Gillar du inte ogräs? Gå sedan efter speciella rotdukar eller placera nät som förhindrar ytterligare spridning av rotsystem. Har du en stor terrass? Välj sedan speciella ogräsfria uteplatser. Detta ger ogräs ingen chans att växa mellan kanterna på plattorna eller skjuta ut oväntat. Du kan också välja växter som skapar ett mindre rotsystem eller som täcker jorden så att ogräs inte får en chans.

Leave a Comment

Your email address will not be published.